Použité suroviny receptu Ledový salát s pomerančem:
1 hlávka ledového salátu
| 100 g výhonků mungo (vigny)
| 2 pomeranče
| 1 dcl vody
| šťáva z jednoho citronu
| cukr
| sůl
Postup přípravy receptu Ledový salát s pomerančem:
Pomeranče důkladně vydrhněte v horké vodě a potom je opláchněte studenou. Jeden pomeranč oloupejte, rozdělte na dílky, které zbavte blanité slupky a nakrájejte nerez nožem na kousky. Druhý pomeranč rozpulte a z jedné poloviny nakrájejte půlkolečka na pozdější ozdobení misek. Ledový salát operte a nakrájejte na kousky. Přidejte nakrájený pomeranč a opláchnuté výhonky mungo. Salátovou směs rozdělte do misek. Omytý citron rozkrojte a vymačkejte z něj šťávu, kterou doplňte šťávou ze zbylé poloviny pomeranče. Obě šťávy ochuťte cukrem a solí, prošlehejte s vodou a nalijte na salát. Nakonec jej ozdobte plátky pomeranče.
Fotky receptu Ledový salát s pomerančem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!