Postup přípravy receptu Ledový salát s tuňákem a vejcem:
Nejdříve si připravíme salátovou zálivku. Olej, vinný ocet, pepř, sůl a moučkový cukr důkladně promícháme a necháme odležet.
Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé nakrájíme na plátky. Čerstvou pažitku usekáme. Tvaroh promícháme s hořčicí a drceným tuňákem ve vlastní šťávě v hladký krém.
Salát očistíme od zvadlých listů, ručně potrháme na kousky a lehce promícháme se zálivkou.
Do středu talíře navršíme tuňákový krém, který obložíme ledovým salátem, plátky vařených vajec a ozdobíme olivami. Hustě posypeme pažitkou a ihned podáváme.
Ledový salát s tuňákem a vejcem můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Fotky receptu Ledový salát s tuňákem a vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!