Postup přípravy receptu Lehce zapékaná brokolice:
Brokolici omyjeme a celou hlávku vložíme na 3-5 minut do vroucí osolené vody (můžeme do vody přidat prášek do pečiva - brokolice neztratí barvu). Po ovaření brokolici dělíme na středně velké růžičky a necháme stranou. Pekáč či zapékací misku vyložíme anglickou slaninou, dále oškrábeme brambory, tyto nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a klademe na slaninu v pekáči a to tak, že se jenotlivé plátky brambor překrývají. Poté brambory okořeníme grilovacím kořením. Na brambory klademe dále předem připravenou brokolici. Vše prolejeme smetanou na šlehání a vložíme do trouby rozpálené na 180°C, pečeme zhruba 30-40 minut, na závěr zasypeme nastrouhaným eidamem.