Vložil: | Pavlushka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehký letní salát:
1 hlávka salátu
| 200 g mladé mrkvičky
| 1 svazek ředkviček
| 150 g salátové okurky
| 1/2 citronu
| 200 g plnotučného jogurtu
| 6 lžic mléka
| sůl
| mletý pepř
| 2 kuřecí prsíčka
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 svazek pažitky
| 5 stonků petrželky
| 30 g ředkvičkových klíčků
Postup přípravy receptu Lehký letní salát:
Salát, mrkev a ředkvičky očistíme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Mrkev nakrajíme na tenké proužky, ředkvičky pak ještě na čtvrtiny. Okurku omyjeme, podálně rozpustíme a nakrájíme na plátky. Vymáčkáme citron. Jogurt vyšleháme s mlékem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso osolíme a opepříme. Na nepřilnavé pánvi ohřejeme olej a maso na něm opékáme přibližně pět minut z každé strany. Bylinky opláchneme a okapeme dosucha. Pažitku nakrájíme na kolečka a polovinu zamícháme do jogurtu. Listy petrželky nahrubo nasekáme. Čtyři talíře vyložíme salátovými listy. Na ně pak rozdělíme zbylou připravenou zeleninu. Maso vyndáme z pánve, nakrájíme je šikmo na tenké plátky a společně s výhonky ho rodělíme na talíře. Salát pokapeme trochou dresinku a posypeme bylinkami. Zbylý dresing servírujeme zvlášť.
Fotky receptu Lehký letní salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!