Vložil: | Petul |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehký pórkový nákyp:
1 větší pórek
| 100 g anglické slaniny
| 4 vejce
| 1,5 dcl mléka
| 2 lžíce mouky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Lehký pórkový nákyp:
Na kostičkách anglické slaniny podusíme na kolečka nakrájený pórek. V misce rozšleháme vejce s mlékem a moukou, osolíme, opepříme (já osobně solím podravkou). Do vymaštěné zapékací mísy vysypeme pórek a zalijeme vejci. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 min, zkrátka až je prostředek tuhý a okraje začínají hnědnout. Před koncem pečení můžeme posypat strouhaným sýrem. Místo anglické slaniny lze použít i točený či jiný měkký salám. Tento recept má mnoho variací, fantazii se meze nekladou.
Fotky receptu Lehký pórkový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!