Použité suroviny receptu Lepenice s kyselým zelím:
600 g kyselého zelí
| 600 g oloupaných brambor
| 100 ml smetany
| 120 g sádla
| 2 cibule
| - sůl
Postup přípravy receptu Lepenice s kyselým zelím:
Kyselé zelí překrájíme na menší kousky, uvaříme do měkka ve vodě a scedíme. Oloupané brambory uvaříme do měkka, ocedíme a rozšťoucháme. Brambory smícháme s horkou smetanou a 4 lžícemi vývaru ze zelí. Cibuli pokrájíme na kolečka osmažíme dozlatova na sádle. Část tohoto sádla slijeme a přidáme do brambor společně s odkapaným zelím a promícháme. Lepenici rozdělíme na talíře přelijeme sádlem s usmaženou cibulí, přiložíme porce masa (uzené, kotlety aj.) a s úsměvem podáváme.