Postup přípravy receptu Letní omeleta:
Pečlivě omyté brambory pokrájejte na kousky. Vařte je v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové; mělo by stačit šest až osm minut. Na poslední tři minuty varu přidejte do hrnce chřest. Slijte a zeleninu ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Osušte utěrkou či ubrousky. Prošlehejte vajíčka s trochou soli a čerstvě nadrceného černého pepře. Přimíchejte pažitku a sýr. V pánvi rozpalte olej, vsypte brambory i chřest a pomalu opékejte, dokud se zelenina neprohřeje. Přidejte ušlehaná vajíčka a na mírném plameni smažte, dokud nebudou z poloviny hotová. Trvá to osm až deset minut. Mezitím předehřejte gril v troubě na střední teplotu. Pánev vložte pod gril a ponechte ji tam, dokud omeleta lehce nezezlátne. Můžete ji samozřejmě dopéci i pod pokličkou, jen nebude tak zlatavá. Poté nechte omeletu 5 minut chladnout, rozkrájejte ji a podávejte.