Postup přípravy receptu Letní těstovinový salát s jablky:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku očistíme, vykrojíme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Vše osmahneme na 1 lžíci oleje. Pomalu přiléváme zbývající olivový olej a ještě krátce podusíme. Bazalku a zelenou petrželku omyjeme, necháme okapat a nadrobno nasekáme. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s podušenou zeleninou a vmícháme nasekanou bazalku a petrželku. Salát necháme vychladit a podáváme.