Použité suroviny receptu Lilek proložený šmakounem:
1 balení šmakouna
| 1-2 lilky
| 80-100 g sýra nivy
| 80-100 g eidamu
| 3-4 vejce
| dle chuti: koření - pepř, koriandr, curcuma, paprika a
Postup přípravy receptu Lilek proložený šmakounem:
Lilek nakrájíme na plátky - asi 2 cm. Posolíme a necháme asi 15 min. odstát. Šmakoun podélně rozkrojíme a posypeme kořením. Sýr nastrouháme. Pekáček vytřeme olejem a vrstvíme - lilek (který osušíme) zasypeme nivou, přidáme Šmakoun, zasypeme eidamem, opět lilek, opět niva. Vejce rozklechtáme se zbylým sýrem a zalijeme. Zapečeme do zlatova. asi 10- 15 min.
Fotky receptu Lilek proložený šmakounem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!