1 velký lilek
| hrstka čerstvé bazalky
| 2 chilli papričky nasekané na drobno
| 2 stroužky česneku - nasekané nebo utřené
| 2 lžíce třtinového cukru
| 1 sklenka vody
| olej
Postup přípravy receptu Lilek s bazalkou :
Lilek i s kůrou nakrájíme na kousky velikosti sousta. Olej rozehřejeme ve woku na středním plameni, přidáme chilli a česnek a smažíme asi půl minuty. Přidáme lilek a chvilinku osmažíme. Zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme asi 5-7 minut až je lilek hotov (většina vody by se měla odpařit). Přidáme rybí omáčku, cukr, dobře promícháme. Pridáme bazalku, rychle promícháme a ihned podáváme s rýží.
Fotky receptu Lilek s bazalkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!