Postup přípravy receptu Lilek s uzeným kuřecím masem:
Lilek rozřízneme podélně na 2 půlky a vydlabeme vnitřek tak, aby na okrajích zůstal cca 1 cm lem (podle velikosti lilku). Osolíme a vzniklé lodičky otočíme dnem vzhůru, aby se mohly odpotit. Mezitím obereme uzené kuřecí maso a pokrájíme ho na menší kousky. Zapneme troubu (na 200 stupňů, horkovzdušnou o 20 méně). Vypocené lilky osušíme utěrkou. Pekáček vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme trochou tuku. Vložíme do něj lilky, okořeníme je provensálským kořením, do každé poloviny položíme plátek eidamu, nasypeme kuřecí maso, opět trochu okořením, zakápneme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby. Nastrouháme balkánský sýr. Po asi 10 minutách pečení zasypeme lilky nastrouhaným sýrem a dopečeme.