Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Lilkové špagety s artyčoky:
350 g špaget - nejlépe celozrnných
| 125 g vypeckovaných černých oliv
| 400 g konzervovaných srdíček artyčoků - okapaných a rozpůlených
| 2 lžíce rajského protlaku - přírodního
| 2 rozetřené stroužky česneku
| 1 velká červená cibule nakrájená nadrobno
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce citronové šťávy
| 4 lilky pokrájené na čtvrtky
| 6 dl rajčatového pyré - passata
| 2 lžičky moučkového cukru
| sůl, pepř, případně snítky bazalky
Postup přípravy receptu Lilkové špagety s artyčoky:
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a na mírném ohni osmahněte 4-5 minut cibuli, česnek, citronovou šťvu a lilky, až mírně zhnědnou.
Přidejte rajčatové pyré, ochuťte solí a pepřem, přidejte cukr a rajský protlak. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a 20 minut duste.
Opatrně vmíchejte artyčoky a olivy a 5 minut povařte.
Zatím ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a špagety povařte podle návodu na obalu 8-10 minut. Nechte okapat, vmíchejte do nich zbylý olej a podle chuti osolte a opepřete.
Špagety dejte na nahřátý talíř a zalijte hotovou omáčkou. Ozdobte snítkami bazalky a podávejte.
Fotky receptu Lilkové špagety s artyčoky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!