Postup přípravy receptu Lilkové závitky plněné parmazánem a zeleninou:
1. Troubu rozpálíme na 200 °C. Omyjeme lilek a nakrájíme ho na proužky. Osolíme je a necháme chvilku stát, lilek osušíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme ho olivovým olejem a dáme do trouby. Pečeme je asi 20 minut. Zhruba po 10 minutách lilek překryjeme plátem alobalu.
2. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata. Rozpůlíme je, vydlabeme jadérka a dužninu pokrájíme na kostičky. Očistíme naťovku a nakrájíme ji na kolečka. Oloupeme česnek a nasekáme ho. V pánvi nasucho opečeme chléb a rozdrobíme ha. Drobečky smísíme s bazalkou, česnekem a parmazánem. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme rajčata a cibulku a směs dobře osolíme a opepříme.
3. Na upečené plátky lilku rozdělíme náplň a zarolujeme. Závitky sepneme párátky.