2 lilky
| 4 starší housky nebo rohlíky
| 3 lžíce oleje
| 4 vejce
| 150 g tvrdého sýra
| 100 ml sladké smetany
| sůl
| 2 lžíce rozpuštěného másla
| tuk a strouhanka na vymazání a vysypání zapékací misky
Postup přípravy receptu Lilkový nákyp:
Neoloupané lilky nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je vedle sebe posolíme. Housky nebo rohlíky nakrájíme na plátky a na oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Plátky lilku osušíme a do vymazané a vysypané zapékací misky rovnáme střídavě vrstvu plátků osmaženého pečiva a vrstvu plátků lilku. Vejce rozšleháme se smetanou, smícháme s jemně nastrouhaným sýrem a zalijeme pokrm. Pokapeme ho rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
Fotky receptu Lilkový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!