Postup přípravy receptu Linecká kolečka s kávovým krémem :
Mouku smícháme s moučkovým cukrem, přidáme rozsekaný změklý tuk (heru, máslo) a rukama promneme. Potom přidáme žloutky a zpracujeme v těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho v chladnu odpočinout nejméně hodinu. Potom z něj vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát, vykrajujeme kolečka a pečeme je v horké troubě (asi 250 stupňů). Jakmile kolečka začnou na okrajích trochu růžovět, jsou hotová. Sejmeme je z plechu, necháme je vychladnout a potom plníme krémem. Na ozdobení povrchu koleček se hodí kávová poleva a oloupané mandle. Pokud si kávovou polevu připravujeme sami, smícháme uvedené množství surovin a třeme vše vařečkou, až vznikne hustá a lesklá poleva
Příprava krému: Ve vodě rozpustíme krupicový cukr, za stálého míchání přivedeme do varu. Sejmeme z plotýnky, vmícháme žloutek rozmíchaný se lžící vody a znovu ohřejeme téměř k varu. Přidáme část másla a instantní kávu a necháme vychladnout. Po vychladnutí krém našleháme šlehačem a po částech potom vešleháme i změklé máslo.
Linecká kolečka s kávovým krémem necháme na chladném místě ztuhnout.