těsto:
| 220 g změklého másla
| 1 vejce
| 80 g moučkového cukru
| 1 balíček vanilínového cukru
| špetka soli
| 1 káv. lžíčka citr. aroma
| 300 g hladké mouky
| náplň:
| 70 g rybízové marmelády
Postup přípravy receptu Linecké rohlíčky:
1. vyšleháme máslo, vejce, cukr, vanil. cukr, sůl a aroma el. ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku a promícháme.
2. Těstem naplníme cukrářský sáček a na vymazaný plech nastříkáme rohlíčky velké asi 7-8 cm. Dáme do trouby péct.
3. Vychladlé rohlíčky potřeme marmeládou a spojíme. Posypeme cukrem.
4. Rozpustíme čokol. polevu a konce rohlíčků v ní namáčíme.