Postup přípravy receptu Lipská zadělávaná zelenina:
Hrášek vyloupeme, karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Chřest oloupeme a dřevnaté konce odřízneme. Ze smržů odřežeme konce tření a houby důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Větší houby přepůlíme nebo rozkrojíme. Chřest povaříme v osolené vodě 25-30 minut. Ve velké nádobě rozpustíme máslo. Hrášek a karotku v něm krátce opečeme, přidáme 2-3 lžíce vody, sůl, cukr a dusíme přiklopené 20 minut. Po 5 minutách dušení přidáme smrže. Chřest necháme odkapat a přepůlíme. Chřestové špičky si dáme stranou a spodní části chřestu můžeme použít jinak. Žloutek a smetanu rozkvedláme a s chřestovými špičkami přimícháme do dušené zeleniny. Necháme ještě jednou přejít varem, ale už nevaříme. Podáváme posypané petrželí.