150 g bílé čokolády
| 150 g čokolády na vaření
| 100 ml mléka
| 100 g másla
| máslo na vymazání formiček
Postup přípravy receptu Lité čokoládky :
Nejprve si připravíme formičky, do kterých budeme čokoládu lít. Formičky jsou nejlepší kovové, jdou nejlépe vyklápět. Formičky důkladně vymažeme máslem a necháme v lednici ztuhnout. Tmavou čokoládu rozpustíme s 50 g másla a 2 lžícemi mléka. Po rozpuštění rozlijeme čokoládu do formiček a dáme na 30 minut do lednice.
S bílou čokoládou postupujeme stejně. Když je rozehřátá, vyndáme si z lednice již zatuhlou tmavou čokoládu a bílou na ni přilijeme. Bonbónky dáme do lednice na 2 až 3 hodiny ztuhnout. Pak je vyklopíme.
Fotky receptu Lité čokoládky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!