Postup přípravy receptu Lívance s mangoldovou houbovou nádivkou:
1. Vejce rozšleháme. Vmícháme mouku, sůl, mléko a 50 g tekutého másla. Necháme 30 min. stát.
2. Mangold očistíme, omyjeme, řapíky odřízneme. Listy přípádně rozpůlíme, 2-3 min. povaříme. Necháme okapat, žebra seřízneme.
3. Houby otřeme vlhkým ubrouskem a rozčtvrtíme. Opečeme na 1 lžíci másla. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vmíchátne petrželku. Troubu předehřejeme na 200 °C.
4. Z těsta upečeme na másle tenké lívance. Naplníme je mangoldovými lístky, šunkou, trochou sýra a po 2 lžících houbové masy, svineme a vložíme do vymaštěné zapékací formy. Rajčata oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Lívance posypeme sýrem a 15 min. zapékáme.