Postup přípravy receptu Lomnické suchárky:
Do 100 ml vlahého mléka přidáme 20 g cukru, rozdrobíme droždí a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, přilijeme kvásek a vařečkou vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Do něj zapracujeme 100 g hrubě nasekaných mandlí. Těsto necháme kynout asi hodinu v teplé místnosti. Poté z něj vytvoříme válečky, které vložíme do vymazaných forem na chlebíček nebo srnčí hřbet a necháme znovu nakynout. Poté v předehřáté troubě znovu upečeme. Upečené vyklopíme z formy a necháme schnout to druhého dne. Potom válečky nakrájíme na plátky, obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení a usušíme v mírně vyhřáté troubě. Suchárky, které hned nespotřebujeme, můžeme uchovat v plechové krabici.