Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Maďarský guláš:
600 g hovězí maso
| 30 g sádlo nebo tuk
| 50 g uzená slanina nebo špek
| 1 ks cibule velká
| 2 lžičky mletá červená paprika
| mletá pálivá paprika podle chuti
| 1 ks mrkev
| 1 ks zelená paprika
| 2 ks rajče
| 1 ks hovězí bujón
| sůl, pepř
| 2 lžíce hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu Maďarský guláš:
Maso omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Na sádle nebo tuku rozškvaříme slaninu pokrájenou nadrobno a opražíme pokrájenou cibuli i pálivou papriku a zalijeme trochou vývaru z bujónu. Přidáme pokrájené maso, mrkev nakrájenou na kolečka, rajčata a zelenou papriku nakrájené na proužky. Osolíme, okořeníme a pomalu dusíme. Během dušení podléváme vývarem, aby se maso nepřipálilo. Když je maso měkké, dolijeme zbytek vývaru nebo vodu, abychom měli alespoň 1 litr omáčky a zahustíme světlou jíškou - buď hotovou nebo osmažíme hladkou mouku na 1 lžíci sádla nebo tuku. Krátce ještě povaříme a maďarský guláš můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo houskový knedlík.
Fotky receptu Maďarský guláš:
Fotky vložil: jirajanka,evabel,Bezinka,uschi3,VendaD,petruše75