Použité suroviny receptu Majonézové moravské koláčky:
2 hrnky hladké mouky
| 3 lžíce cukru
| 1 malá majonéza
| 1/2 hrnku mléka
| 1 polévková lžíce droždí
| 1 špetka soli
| dle chuti: citronová kůra
| 2 žloutky na potření
| dle chuti: tvarohová nebo maková nádivka, marmeláda nebo žmolenka
Postup přípravy receptu Majonézové moravské koláčky:
Do těsta vypracovaného podle receptu na vánočky přidáme majonézu. Hmotu rozdělíme na jednotlivé dílky, které plníme nádivkou. Koláčky položíme na vymaštěný plech. Do středu každého vytlačíme důlek a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Důlem naplníme marmeládou nebo povidly. Nakonec posypeme žmolenkou a pečeme asi 20-25 minut.