Použité suroviny receptu Makrelový salát s křupavými krutony:
4 silné krajíce světlého chleba
| 1 1/2 lžíce olivového oleje
| 450 g uzené makrely
| 300 g baleného salátu
| 4-6 lžic hotové zálivky s jogurtem a koprem
Postup přípravy receptu Makrelový salát s křupavými krutony:
1. Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Krajíce chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte olivovým olejem. Rozprostřete kostičky na plech a pečte čtvrt hodiny, až budou zlatavé a křupavé. (Můžete je opéct i na pánvi.)
2. Z makrely vyberte maso a natrhejte ho na větší kousky. Smíchejte se salátem a přelijte hotovou zálivkou s jogurtem a koprem. Na závěr přidejte teplé chlebové krutony.
Fotky receptu Makrelový salát s křupavými krutony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!