4 bílky
| sůl
| 2 lžíce citronové šťávy
| 225 g cukru moučky
| 250 g mletých loupaných mandlí
| 100 g mléčné čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Makronkové věnečky:
Z bílků vyšleháme zcela tuhý sníh a postupně přidáváme po troškách sůl, cukr i citronovou šťávu. Pěnu šleháme tak dlouho, až se pěna táhne za šlehačem a začína se lesknout. Troubu si předehřejeme na 150 stupńů. Vyšlehanou pěnou naplníme cukrářský pytlík a na plech, který je vyložený pečícím papírem, stříkáme věnečky. Pečeme zhruba 20 minut. Vyndáme a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozlámeme a opatrně roztavíme ve vodní lázni. Pak s ní zdobíme vychladlé věnečky.
Fotky receptu Makronkové věnečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!