Použité suroviny receptu Makronky z lískových ořechů:
3 bílky
| 175 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 200 g mletých lískových ořechů
| asi 45 jader lískových ořechů na ozdobu
Postup přípravy receptu Makronky z lískových ořechů:
1. Za stálého přisypávání cukru a vanilkového cukru ušleháme z bílků velmi pevný sníh. Opatrně do něho vmícháme mleté lískové ořechy. Troubu předehřejeme na 150 °C.
2. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Na cukrářský sáček nasadíme hubičku s velkým otvorem a sáček naplníme sněhovou hmotou. V dostatečně velkých odstupech nastříkáme na plech malé kopečky. Doprostřed každého kopečku posadíme lískový oříšek a lehce vmáčkneme do hmoty.
3. Makronky pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Mějme však na paměti, že každá trouba nepeče stejně a že dobu pečení je nutno přizpůsobit naší troubě. Upečené makronky opatrně, pomocí nože, přemístíme z plechu na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Uchováváme je v dokonale uzavíratelné dóze.
Fotky receptu Makronky z lískových ořechů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!