Postup přípravy receptu Mandarínské placky:
Z mouky a oleje (podle potřeby lze přidat i trochu vody) vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme hodinu v chladu odpočinout. Těsto rozdělíme na dílky (počet záleží na tom, jak velké placky chceme dělat) a rozválíme je na pomoučeném vále na placky. Rozpálíme pánev a placky na ní opečeme nasucho z obou stran. Hotové uchováváme teplé. Zázvor, česnek, mrkev a řapíkatý celer očistíme. Zázvor a česnek nasekáme najemno, mrkev a cibulky na tenké dlouhé nudličky. Řapíkatý celer nařežeme na špalíčky, kukuřičky podélně rozpůlíme. Sezamový olej rozpálíme v pánvi (nejlépe typu wok), krátce na něm orestujeme nasekaný česnek a zázvor, přidáme mrkev, cibulku, řapíkatý celer, kukuřičky i klíčky a vše orestujeme. Nakonec vmícháme ústřicovou, sójovou i chilli omáčku, rajčatový protlak a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše už jen krátce prohřejeme. Směsí naplníme připravené placky, které ještě potřeme trochou rostlinného oleje.