Použité suroviny receptu Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem :
140 g másla
| 3 ks vařené žloutky
| 1 lžíce rumu
| 180 g hladké mouky
| 90 g moučkového cukru
| 70 g mletých loupaných mandlí
| Krém:
| 150 g másla
| 100 g čokolády
| 50 g moučkového cukru
| 1 lžíce rumu
| moučkový a vanilinový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem :
Změklé máslo rozetřeme s cukrem a s jemně nastrouhanými vařenými žloutky, přidáme rum, mleté mandle a promícháme. Směs vložíme do odvážené mouky, rukama vypracujeme těsto a necháme ho krátce v chladnu odpočinout. Na pomoučené pracovní ploše ho vyválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Pečeme je v hodně předehřáté troubě (asi 250 stupňů), jakmile začnou na okraji růžovět, vyndáme plech z trouby, sušenky z něj sesuneme na čistý vál nebo na prkénko a necháme na rovné ploše vychladnout. Vychladlá srdíčka spojujeme krémem a před podáváním je pocukrujeme. Možná obměna je u poloviny srdíček vykrojit vnitřek ještě menším srdíčkem. Čokoládový krém "vykukující" tímto otvorem je zajímavým zpestřením tohoto cukroví. V tomto případě však většinou zvolíme trochu větší vykrajovací formičku na základní tvar srdíčka. Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem uložíme na chladné místo.
Fotky receptu Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem :