280 g hladké mouky
| 200 g másla
| 10 lžic smetany ke šlehání
| na posypání:
| 100 g sekaných mandlí
| 50 g cukr
Postup přípravy receptu Mandlové čtverečky:
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem přitlačíme do těsta a krájíme rádýlkem nebo nožem čtverečky. Chceme-li udělat čtverečky slané dáme místo cukru k mandlím sůl. Pečeme v hodně vyhřáté troubě. Sladké podáváme např. ke zmrzlině nebo přidáváme do směsi drobného pečiva a slané pojídáme k vínu nebo ke slaným pomazánkám.
Fotky receptu Mandlové čtverečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!