220 g mandlí
| 24 spařených, oloupaných a mírně opražených mandlí na ozdobu
| 220 g moučkového cukru
| 4 lžíce zakysané smetany Rama Cremefine
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Mandlové jednohubky:
1. Mandle spařte horkou vodou, oloupejte a najemno namelte. Pak je nasypte do mísy a vmíchejte k nim cukr. Přidejte zakysanou smetanu i olej a postupně promíchejte, až vznikne pasta podobná marcipánu. Z té pak vyvalujte kuličky; aby se hmota nelepila, namáčejte si prsty ve studené vodě.
2. Každou kuličku dlaní zlehka zploštěte, zapíchněte do ní opraženou mandli a vložte do papírového košíčku. Cukroví připravujte až těsně před Vánoci; uchovejte ho přikryté, nejlépe v ledničce nebo na balkoně.
Fotky receptu Mandlové jednohubky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!