Postup přípravy receptu Mandlové kornoutky :
Mandle spaříme, sloupneme, nastrouháme na hrubo a mírně opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh za postupného přidávání cukru, potom vmícháme vychladlé mandle, ochutíme skořicí a zlehka vpracujeme mouku. Z tvrdého kartonu vystřihneme šablonu s oválným otvorem asi 10 x 7 cm a přes tuto šablonu nanášíme na potřený a pomoučený plech těsto, které rozetřeme v tenkou vrstvu. Oválky upečeme ve vyhřáté troubě zprudka, nesmíme je ale příliš vysušit, abychom je mohli tvarovat. Za pár minut jsou upečené, nesmí ale být na povrchu lepivé. Ihned je stáčíme do tvaru kornoutu. Pracujeme rychle, neboť vychladlé se nedají stáčet. Šlehačkou nebo krémem je plníme mandlové kornouty těsně před podáváním.