Postup přípravy receptu Mandlové kuřecí řízky s rajskou omáčkou:
Troubu předehřejeme na 175 °C. Brambory dukladně omyjeme a rozpůlíme. Řezné plochy potřeme trochou oleje a posypeme tymiánem a solí. Půlky brambor pak poklademe řeznou plochou dolů na vymaštěný pečící plech. Pečeme asi 40 minut. Mezitím omyjeme drubeží řízky pod tekoucí studenou vodou, pečlivě je osušíme papírovou utěrkou, naklepeme, osolíme a mírně opepříme. Vejce rozklepneme a důkladně rozšleháme. Vymačkáme citronovou šťávu. Vejce, citronovou šťávu, mouku a mandle přendáme do mělkých misek nebo polévkových talířů. Řízky nejprve namočíme v citronu, poté obalíme v mouce, vejci a nakonec v mandlích. Potom je smažíme na oleji po obou stranách, každou 8 min. Stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme nebo prolisujeme. Vmícháme do rajčatového pyré nebo kečupu, přidáme olivový olej, cayenský pepř, podle chuti sherry a osolíme. Kdo má rád pálivou ostrou omačku, může ještě přidat kapku tabasca. Mandlové kuřecí řízky podáváme s pečenými brambory a studenou rajskou omáčkou.