Použité suroviny receptu Mandlové kytičky s marcipánem:
těsto
| 100 g mandlí
| 120 g másla
| 3 lžíce rumu
| 40 g cukru moučka
| 100 g hl. mouky
| poleva
| 1 čokoláda na vaření
| náplň
| 120 g cukru moučka
| 30 g ořechů
| 2 žloutky
| 100 g másla
| rum
| na ozdobu domácí marcipán
Postup přípravy receptu Mandlové kytičky s marcipánem:
Těsto si připravíme jednoduchým způsobem. V míse nebo na vále promícháme mleté mandle, hladkou mouku a moučkový cukr s plátky změklého másla. Přimícháme i pár lžic rumu. Propracované těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu uležet.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka se zdobným okrajem. Ve středně vyhřáté troubě kytičky upečeme, poklademe je na pečící papír, aby se nám nepřipálily. Necháme vystydnout.
Během pečení si připravíme krém z másla, žloutků, cukru a trochy rumu. Ušleháme dohladka a přimícháme i mleté ořechy.
Kolečka k sobě slepíme krémem a po celém povrchu ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou, nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Nakonec ozdobíme sypáním a marcipánovými růžičkami, které si vytvarujeme z marcipánu. Marcipánové růžičky tvarujeme s velkou trpělivostí a na mandlové kytičky s polevou je přitiskneme těsně před zatuhnutím.
Fotky receptu Mandlové kytičky s marcipánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!