Použité suroviny receptu Mandlové pusinky se šlehačkou:
3 bílky
| 280 g cukru moučka
| 1 lžíci višnového sirupu
| 350 g mletých mandlí
| několik kapek červeného potravinářského barviva
| 225 g čokolády
| 150 ml smetany ke šlehání
| posypaní moučkový cukr
Postup přípravy receptu Mandlové pusinky se šlehačkou:
Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem na tuhý lesklý sníh. Přidáme mandle a sirup. Ze směsi lžičkou odebíráme malé hromádky a ukládame je na plech vyložený pečícím papírem. Nechte je 2 hodiny schnout při pokojové teplotě. Pusinky sušte při teplotě 140 st. 20 minut a nechte je vychladnout.
Krém: Na krém svaříme smetanu, přidáme nastrouhanou čokoládu a rozmixujeme. Krém nechte vychladnout. Vychladlý krém dejte do cukrářského sáčku. Polovinu usušených pusinek otočte spodní stranou nahoru a nastříkejte na ně krém. Na krém přilepte druhou polovinu pusinek (také spodní čast) a všechno posypte moučkovým cukrem.