Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mandlové rizoto:
1 hrnek rýže natural
| 1/2 hrnku jáhlů
| 2 PL Amaranth zrna
| 1 PL mořské řasy Arame
| miska zeleniny dle sezónní nabídky
| 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi
| dýně Hokaido
| 1 cibule
| 4 PL mandlí-loupaných
| mořská sůl
| koření Würzl
| provensálské koření bio
| sójová omáčka Tamari
| rostlinný olej
Postup přípravy receptu Mandlové rizoto:
Zvlášť uvaříme rýži s amaranthem a jáhly v poměru 1:2 s vodou. Orestujeme cibuli, na které pak podusíme mraženou i čerstvou zeleninu. Nakonec vzniklou směs okořeníme a přidáme mandle. Mořské řasy namočíme na 20 minut do vody, a pak je vaříme 15 minut. S řas vyvaříme vodu a přidáme sójovou omáčku. Dýní Hokaido nakrájíme na měsíčky zhruba 0,5 cm silné. Měsíčky namáčíme do směsi oleje, sójové omáčky a česneku a pečeme v troubě max. 10 minut. Ve větší míse smícháme připravené obiloviny, zeleninovou směs a řasu. Dochutíme solí a kořením. Na talíři zdobíme opečenou dýní Hokaido.
Většinu surovin seženete ve zdravé výživě
Fotky receptu Mandlové rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!