Postup přípravy receptu Mandlové trojúhelníky:
Mouku, 80 g cukru, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 125 g másla, vejce a trochu soli zpracujeme na vále a dáme na hodinu odpočinout do chladna. Potom je rozválíme na tenkou placku a přeneseme pomocí válečku na vymazaný plech. Propícháme na více místech vidličkou.
Na ořechové těsto přivedeme do varu vodu, med, 100 g cukru, 100 g másla a sůl. Vmícháme mleté mandle a oříšky. Hmotu necháme vychladnout a potom ji rozetřeme na těsto na plech. Pečeme ve středně předehřáté troubě asi 25 minut.
Ještě teplé cukroví rozřežeme podle pravítka na pruhy, ty na čtverce a čtverce na trojúhelníky. Přísady na polevu (80 g másla, 80 g cukru, kakao a mléko) umícháme na horké vodní lázni dohladka. Trojúhelníky namáčíme do poloviny výšky (spodní část) v polevě, necháme okapat a dáme oschnout na kuchyňskou mřížku.