Postup přípravy receptu Mandlové trubičky s marcipánem:
Do mísy dáme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva, kakao, sůl, změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce a likér a vypracujeme tužší vláčné těsto. Do těsta vmícháme mandle, potom ho zabalíme do fólie a uložíme ho do chladničky asi na hodinu.
Marcipán zpracujeme společně s bílkem a likérem, pak k němu přidáme mandle a strouhané piškoty a důkladně propracujeme. Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi asi na centimetr silný plát a nakrájíme ho na 6 cm čiroké pruhy.
Z marcipánové hmoty utvoříme válečky silné jako malíček a dlouhé také 6 cm a jeden položíme na kraj pruhu těsta. Marcipán lehce potřeme vodou a obalíme ho těstem. Zbylý pruh těsta odkrojíme a stejným způsobem zabalíme do těsta i zbylé válečky. Trubičky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.