700 g hladké mouky
| 2 vejce
| 400 g mandlí
| 300 g másla
| 300 g moučkového cukru
| 100 g čokolády
| mletá skořice
| 4 hřebíčky
| citrónová kůra
| vanilkový nebo skořicový cukr
Postup přípravy receptu Mandlovky:
Do mouky přidáme moučkový cukr, máslo, nastrouhané mandle, 2 lžičky skořice, potlučené hřebíčky a nastrouhanou kůru z citrónu. Lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu a všechno spojíme rozšlehanými vejci. Těsto necháme odpočinout v lednici. Kousky těsta vtlačíme do formiček na košíčky a pečeme na plechu. Teplé cukroví obalíme ve vanilkovém nebo skořicovém cukru.
Fotky receptu Mandlovky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!