Použité suroviny receptu Mangoldové rizoto s parmazánem:
300 g mangoldu
| 2 lahůdkové jarní cibulky
| 4 lžíce petrželky
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce oleje
| 400 g kulatozrnné rýže
| 125 ml suchého vína
| 1 l masového vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce másla
| 4 lžíce parmazánu
Postup přípravy receptu Mangoldové rizoto s parmazánem:
Zeleninu očistíme a omyjeme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Obojí povaříme v osolené vadě a scedíme. Trochu mangoldu odložíme stranou, zbytek rozmixujeme s cibulí a petrželkou. Česnek oloupeme, najemno posekáme a osmahneme na oleji. Přidáme rýži a asi 3 min. za stálého míchání necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Pomalu přiléváme vývar a často mícháme. Asi po 20 min. dušení vmícháme zeleninové pyré, osolíme a opepříme. Poté rýži sejmeme z plotny, přidáme máslo, 3 lžíce parmazánu a zbylý mangold. Rozdělíme na talíře a posypeme 1 lžící parmazánu. Ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Mangoldové rizoto s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!