Použité suroviny receptu Marcipánová jablíčka na lineckém:
marcipánová hmota
| na potření
| 1 bílek
| náplň
| 1/2 sklenice marmelády na linecké pečivo
| těsto
| 170 g cukru moučka
| 300 g másla
| 500 g hl. mouky
| 2 žloutky
Postup přípravy receptu Marcipánová jablíčka na lineckém:
Máslo necháme změknout. Do mísy prosejeme mouku a cukr. Do mísy přidáme žloutky a máslo a rychle vše vypracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout.
Linecké těsto rozpůlíme a vyválíme na pláty. Z plátů vykrajujeme jablíčka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Linecká jablíčka pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova. Upečená jablíčka necháme vychladnout a spočítáme.
Připravíme si marcipán podle tohoto receptu :Jednoduchý falešný marcipán. Marcipán rozdělíme na menší a větší část. Menší část marcipánu obarvíme zeleně, větší růžově až červeně. Můžeme udělat mramorový efekt a to tak, že barvu nezapracujeme do těsta úplně.
Marcipánové hmoty vyválíme a vykrojíme z nich stejný počet jablíček a lístečků. Na jablíčka použijeme stejnou formičku. Lístečky potřeme bílkem a přilepíme na marcipánová jablíčka. Pak vše necháme ztvrdnout.
Linecká jablíčka potřeme marmeládou a lehce přimáčkneme marcipánové jablíčko. Můžeme je dozdobit čokoládou.
Marcipánová jablíčka na lineckém necháme uležet a můžeme podávat.
Fotky receptu Marcipánová jablíčka na lineckém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!