180 g hladké mouky
| 90 g Hery
| 60 g krupicového cukru
| 50 g marcipánu
| 1 žloutek
| 1 lžíce moučkového cukru
| 1 lžička mleté skořice
| špetka soli
| hladká mouka na vál
| povařené proužky pomerančové kůry
| 2 lžíce mletých mandlí
| 20 g másla
Postup přípravy receptu Marcipánové keksy:
Nakrájíme marcipán na kousky a rozmělníme ho společně s krupicovým cukrem. Pak smícháme v míse mouku, tuk, rozmělněný marcipán, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát. Z plátu těsta vykrajujeme různé tvary, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Polovinu bílku rozmícháme s cukrem moučka a kořením a potřeme jím polovinu vykrojených kousků, na které ještě položíme proužky kůry. Pak vložíme plech do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme dozlatova asi 10 minut.
Dále připravíme náplň. Smícháme rozpuštěnou bílou čokoládu se změklým máslem a mandlemi a vychladlé potřené a nepotřené kousky cukroví touto náplní slepíme. Necháme v chladu zaležet.
Fotky receptu Marcipánové keksy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!