200 g marcipánu
| dle chuti: citrónová kůra
| 50 g moučkového cukru
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 1 špetku sůl
| dle chuti: kandované ovoce
| dle chuti: vlašské ořechy
| 1 lžíce rumu
| 1 lžíce meruňkový kompot
Postup přípravy receptu Marcipánové makrónky:
Šlehačem promícháme syrovou marcipánovou hmotu. Poté přidáme moučkový cukr, lžíci citrónové šťávy a strouhanou citronovou kůru. Do těsta přimícháme žloutky a sůl. Těsto propracujeme a plníme jím sáček. Na plech s pečícím papírem stříkáme tři malé kopečky těsně vedle sebe do trojúhelníku. Na každý kopeček položíme buď ořech nebo kandované ovoce. Pečeme asi 10 minut. Mezitím si můžeme připravit polevu. Meruňky protlačíme sítem a zředíme rumem. Směs trochu povaříme a ochutíme trochou citronové šťávy. Po upečení touto směsí potíráme makrónky.