150 g mandlí
| 150 g moučkového cukru
| 1 bílek
| kuličky černého pepře
| půlky mandlí
| párátka
Postup přípravy receptu Marcipánové myšičky :
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme slupku a najemno je nastrouháme. Moučkový cukr prosijeme přes síto, aby se hmota dobře spojila a nedělala hrudky. Bílek z menšího vajíčka přidáváme po částech a těsto pořádně rukama propracujeme, aby se nedrolilo a nelepilo na ruce. Mělo by být vláčné a mělo by se snadno tvarovat. Z těsta tvarujeme menší tělíčka myšek ve tvaru slzy. Jako ouška nám poslouží půlky mandlí, jako oči se použijí kuličky černého pepře a jako ocásek zapíchneme ploché párátko ostrým koncem ven. Necháme ztuhnout v lednici.
Fotky receptu Marcipánové myšičky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!