Použité suroviny receptu Marcipánové trojúhelníčky:
175 g hladké mouky
| 75 g solamylu
| 65 g pískového cukru
| sůl
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 žloutek
| 125 g másla
| Náplň:
| 200 g marcipánové hmoty
| marmeláda dle chuti
Postup přípravy receptu Marcipánové trojúhelníčky:
Všechny suché suroviny důkladně smícháme, přidáme žloutek a nakrájené změklé máslo. Potom ze směsi vypracujeme důkladně rukama těsto, které dáme do chladničky odležet asi na hodinu. Z odleželého těsta vyválíme placku na pomoučeném vále, vykrájíme formičkami trojúhelníky, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě při 180 °C do růžova.
Marcipánovou hmotu vyválíme také na tenko a vykrajujeme z ní poloviční množství trojúhelníků jako z těsta. Upečené a vychladlé trojúhelníky lehce potřeme marmeládou a vždy mezi 2 dáme jeden marcipánový. Na závěr je potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme oříšky. Pečeme 10 - 12 minut při 170 °C.
Fotky receptu Marcipánové trojúhelníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!