50 g loupaných mandlí
| 35 g dia sladidla
| 1 vejce
| 50 g Hery
| 1/2 lžíce hroznového sirupu
| 1 lžička perníkového koření
| 80 g hladké mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 100 g nasekaných mandlí
| marcipán
Postup přípravy receptu Marcipánoví ježci :
Na marcipán rozemeleme mandle, které smícháme s 15 g sladidla. Vzniklou směs zabalíme do fólie a necháme vychladnout.
Vajíčko rozdělíme na bílek a žloutek. Heru, zbylé sladidlo, sirup a žloutek smícháme do pěny. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a perníkové koření. Přidáme marcipánovou směs a vše promícháme.
Bílek ušleháme na tuhý sníh. Z těsta uděláme asi 3 cm velké kuličky, které namáčíme do sněhu a pak obalujeme v nasekaných mandlích. Pečeme na pečícím papíru asi 20 minut. Porcí je 30 ks.
Fotky receptu Marcipánoví ježci :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!