Použité suroviny receptu Marinované maso po dánsku:
400 g vepřová svíčková nebo hovězí svíčková
| 40 g hrubé soli
| 40 g cukru
| dle chuti: čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Marinované maso po dánsku:
Maso zbavte případných šlach a dobře očistěte. V plastikovém sáčku smíchejte sůl, cukr a pepř a dobře protřeste. Touto směsí důkladně potřete maso. Maso vložte do vhodné nádoby (kastrolu) a zakryjte pokličkou. Nechte marinovat v chladu nebo v chladničce. Vepřové maso 2 dny, hovězí maso 2 ½-3 dny. Během marinování dvakrát obraťte. Maso vyjměte, dobře osušte kuchyňským papírem a nakrájejte napříč vlákna ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Maso se podává na talíři s proužky hlávkového salátu s francouzskou zálivkou nebo na stejné způsoby jako šunka.
Fotky receptu Marinované maso po dánsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!