Postup přípravy receptu Marinované tofu s medem:
Na salát použijeme marinované tofu, které rozkrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Z citronu vymačkáme trochu šťávy, stačí 1 - 2 lžičky.
Na teflonové pánvi rozpustíme menší množství másla a tofu prohřejeme, aby nám změklo. Promícháme s medem a přidáme i nastrouhanou mrkev. Minutku prohříváme, zakapeme citronovou šťávou.
Salát rozdělíme do dvou misek a podáváme. Marinované tofu s medem konzumujeme ihned po přípravě, kdy je ještě salát teplý. Případně necháme vychladit v lednici na později.
Protože je marinované tofu slané příchuti, v kombinaci s ostatním chutná neobvykle. Pokud by nám toto spojení chutí vadilo, můžeme použít tofu čisté. Potom můžeme přidat více medu a mletou skořici.