Postup přípravy receptu Marinované žampiony:
Do hrnce nalijeme 3 dcl vody, přidáme citronovou šťávu z 1 citronu, trochu soli a necháme vzkypět. Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na větší plátky a vložíme do vařící vody na 5 minut. Mezitím si připravíme marinádu: do menšího hrnku nalijeme ocet, olej, necháme přejít varem, přidáme nasekanou petrželovou nať, MAGGI Bylinkovou kostku česnek - petržel, kousek dobře umyté citrónové kůry, bobkový list, prolisovaný česnek a dochutíme solí a mletým pepřem. Scezené žampióny zalijeme takto připraveným nálevem, na povrchu pokapeme šťávou z druhého citronu, dobře promícháme a ještě dochutíme trochou posekané petrželové natě. Vložíme do chladničky odstát na několik hodin.