Postup přípravy receptu Marinovaný krůtí steak s klobásou:
Krůtí stehna vykostíme a zbavíme šlach a kůstek. Můžete koupit i krůtí stehenní plátky, ale obvykle jsou škaredé a tučné. Maso rozebereme podle svaloviny.
Do hmoždíře vložíme všechno koření a utlučeme. Koření není třeba moc drtit, protože je práškové, ale tímto postupem zvýrazníme jeho chuť.
Maso potřeme kořenící směsí a lehce jej klouby prstů naklepeme - vtlačíme do masa. Maso naskládáme do plastové misky s víčkem, přelijeme olejem, promícháme a uložíme přes noc do lednice.
Druhý den maso vytáhneme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Klobásy podélně rozkrojíme a lehce je po krajích nařízneme, aby se nekroutily.
Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran restujeme dozlatova. Přidáme klobásky, přikryjeme a necháme chvilku dusit. Výpek můžeme zahustit trochou solamylu rozmíchaného ve vodě.
Hotové maso servírujeme spolu s klobáskou a přeléváme výpekem. Vhodnou přílohou jsou brambory. Zdobíme paprikou a beraními rohy.