Vložil: | saskijka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaný žampionový salát s rajčaty:
300 g žampiónů malých
| sušená rajčata
| 3 steril. kapie
| 1/2 cibule červené větší
| svazeček petrželky
| Nálev na vaření žampiónů: 1/2 l vody, 1/2 lžicky cayen pepře, 1/2 lžičky mletý pepř, ocet (asi 1 dl) , olej (1/2 dl), 1 lžička cukru, 1/2 lžicky soli
| Zálivka: odpařená tekutina z uvařených žampionů, olej, citronová šťáva, sůl, pepř dle chuti
Postup přípravy receptu Marinovaný žampionový salát s rajčaty:
Žampióny očistíme a uvaříme v nálevu (cca 10 minut). Scedíme a zachováme tekutinu, kterou vrátíme do hrnku a odpařujeme až na cca 1 dl zredukovaného nálevu.
Žampióny smícháme s ostatními surovinami.
Zredukovaný nálev zašleháme s olejem a citrónovou stavou, připadně dochutíme. Zálivka by měla mít silnou chuť, žampióny nasáknou.
Salát smícháme se zálivkou a necháme odpočinout.
Fotky receptu Marinovaný žampionový salát s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!