Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 115 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Marocký tažin:
Na pastu chermoula
| 2 červené cibulky, nasekané
| 3 stroužky česneku, oloupané
| asi 3 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
| 100 ml citronové šťávy (ze 3 citronů)
| 100 ml olivového oleje
| po 1 lžíci medu, (římského) kmínu, mleté papriky a kurkumy
| 1 lžička mletého chilli
| hrst posekaných lístků koriandru
| Na tažin
| 1 lžíce olivového oleje
| 3 mrkve, nakrájené na kusy
| 3 velké pastináky, nakrájené na kusy
| 3 červené cibule, nakrájené na kusy
| 2 obří brambory, nakrájené na kusy
| 4 pórky, s odkrojenými konci, nakrájené na kusy
| 12 sušených švestek, datlí či fíků
| listy ze 2 snítek máty, jemně sekané
Postup přípravy receptu Marocký tažin:
1. Rozmixujte přísady na chermoulu. Zapněte troubu na 220/200 °C. V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Ve dvou várkách to půjde líp.
2. Do hrnce přidejte připravenou chermoulu a sušené ovoce. Zalijte 400 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny pečte v předehřáté troubě. Pak ztlumte o dvacet stupňů a pečte dalších pětačtyřicet minut. Posypte mátou. Jezte samotné, s kuskusem či chlebem.
Fotky receptu Marocký tažin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!